UNG. KONST
 

UNG. KONST

 

Mellan 2010 och 2018 har Konsthantverkscentrum haft samarbete Sveriges konstföreningar, med målet att uppmuntra intresset för konsthantverk runt om i landet. UNG. KONST var det senast genomförda projekt med en vandringsutställning presenterad inom ramen för konceptet 1 kubik konsthantverk, ett koncept där en kubikmeter konsthantverk gjorde nedslag på konstföreningar runt om i landet.

 

Utställningen visade ett brett tvärsnitt av dagsaktuellt konsthantverk som speglar infallsvinklar och frågeställningar från vår samtid. Gemensam nämnare är att alla verken är skapade av nyutbildade konsthantverkare i Sverige. 

 

Gruppen delar en konsthantverksmässig yrkesutbildning - men det centrala är arbetet och de uttryck och idévärldar som tar form. Konsthantverket presenteras som en konstnärlig disciplin

 

 

PÅ TURNÉ

 

Vandringsutställningen UNG. KONST har gjort nedslag på konstföreningar runt om i landet. Bland annat på:

Ljusterö konsthall och konstförening, Hjo konstförening, Hofors konstintresseSkådebanan i Jönköpings länBodens konstgilleRättviks konstföreningDesigncentrum Östersund och Designcentrum Östersund

 

Mer information finns på Sveriges Konstföreningars hemsida.

 

 

 

 

 

 

 

Du i mig, jag i dig,

ingen väg ut.


Polat Ghasemloo, keramik

 

 

 

 

 

 

 

 

Lil' Jerk

 

Ea ten Kate,

textil

 

 

 

 

 

 

 

 

Deliverance

 

Alexander Tallén, keramik

 

 

 

 

 

 

 

 

Blow it up - make something new

 

Ammy Olofsson,

glas

 

UTSTÄLLNINGSKATALOG


Med utställningen kommer en fördjupande katalog som de medverkande konsthantverkarna, Sveriges Konstföreningar och Konsthantverkscentrum har tagit fram tillsammans.

 

Katalogen ger besökaren ett bakgrundsmaterial som ökar förståelsen för den mångfald som finns inom konsthantverket. I egna bilder och ord beskriver varje konsthantverkare sin arbetsprocess och sin utforskande metod kopplat till verken i utställningen.

 

Vill du ha katalogen i pdf-format? Kontakta projektledare Linda Soondra.

 

 

 

 

 

 

 

Frozen Moment 2

 

Jelizaveta Suska, smycken

 

 

 

 

 

 

 

 

Keeper VII

 

Lisa Wallert,

keramik

 

 

 

 

 

 

 

 

The Grid/No Grid II

 

Matilda Dominique,

textil

 

 

 

 

 

 

 

 

Stekt ägg Nr 2

 

Maja Michaelsdotter Eriksson,

textil