Servisen växer • Krögaren Daniel Berlin och keramiker Lena Willhammar samarbetar kring måltidens kärl och utvecklar stjärnkrogens servis tillsammans. Servisen förnyas med unika delar varje år och innehåller nu drygt 30 olika serveringskärl för bordet. Bland årets nya former ingår "det avhuggna ägget".

 
2019 års ut• ställare

 

När konsthantverk och gastronomi möts:

Ny teknik befriar och skapar nya format och uttryck

 

Glaskonstnär Terese William arbetar med glas och konceptuellt konsthantverk. Temat på 2019 års utställning i matsalarna på Daniel Berlins krog kretsar kring hur sociala och kulturella normer påverkar uppfattningen av objekt i vår omgivning. Genom att utmana förväntningar, blottläggs motsägelser i materialet:


– Mitt arbete har lett till en ny teknikutveckling som kallas burn out. Den befriar processen och materialet och skapar helt nya möjligheter i format och uttryck. Burn out är min primära teknik och den metod jag använder för att utmana normen om det dyrkade glasobjektet med perfekt slät yta, säger Terese William.


Krögaren Daniel Berlin är fascinerad av Terese Williams uttryck:


– Upplevelsen av Tereses glas är obestämd och samtidigt överraskande övertygande. Det väcker nyfikenhet och en sinnlig förväntan, precis som en anrättning på tallriken kan göra, säger han.


Foto: Pernilla Norrman

kontakt

Vill du veta mer om Exklusiv Expo?

 

Kontakta Pernilla Norrman, projektledare, Konsthant- verkscentrum i Skåne

 
MER OM DANIEL BERLIN KROG