C/O WANÅS
 

ANSÖK OM ATT FÅ SÄLJA DITT KONSTHANTVERK PÅ WANÅS KONST

 

Sista datum för att ansöka om försäljning i butiken på Wanås Konst, har nu passerat. Vi hälsar dig välkommen till nästa år igen!

 

Här finner du kriterier och instruktioner för ansökan.

 

WANÅS KONST

 

På Wanås finns ambitionen att utmana och förändra synen samhället med den konst som visas. Här möts historia, natur och internationell samtidskonst med inriktning på platsspecifika skulpturer och installationer. Parken och konsthallen har årligen omkring 75 000 besökare.

 

Varje år bjuds nordiska och internationella konstnärer in. I dag finns mer än 50 permanenta verk i samlingen, producerade speciellt för Wanås Konst.

 

WANÅS KONST SHOP

 

I Wanås Konstshop säljs konsthantverk med betoning på det lokala, hållbar design, heminredning, böcker, vykort mm.  Varje år utökar Wanås Konstshop sitt sortiment med konsthantverk. Urvalet görs i samarbete mellan butikens ansvariga person och Konsthantverkscentrum, som organiserar open call bland anslutna konsthantverkare. Målsättningen med det slutgiltiga urvalet är att visa bredd och variation i material och uttryck.

 

– Allt nytt och innovativt som pekar framåt sker i det rum som inte låter sig definieras med traditionella genrebegränsningar, säger Mattias Givell, ledare för Wanås Konst.

 

Wanås konst samarbetar även med medlemmar som har varit med i urvalet från tidigare år; Gunnar Berg, Kim Stenlund finns med sedan tidigare års urval. Lena Willhammar, Linda Herrlin och Carsten Nilsson samarbetar med Wanås Konstshop sedan tidigare.


– Intresset är stort! I år tog vi emot sextiofyra spännande och intressanta ansökningar. Bland dem har vi valt ut föremål och produkter från tio konsthantverkare, berättar Linda Soondra, projektledare på Konsthantverkscentrum.


 

 

                2019 ÅRS KONSTHANTVERKARE I BUTIKEN

 

 

Kristine Thenman – keramik                 Linn Sjöstedt – keramik

 

Catarina Hällzon – smycken                    Studio Oyama – keramik


Elisabeth Palm – keramik                      Katarina Thorstensson – smycken


Hubert Hydman – smycken                    Rosita Ståhl – glas


MOD – textil                                           Margareta Forslund – textil